Bu Benzetme İçimi Sızlattı

Bu Benzetme İçimi Sızlattı

Kategoriler / Basında KAMER

Bu Benzetme İçimi Sızlattı

shadow

BU BENZETME İÇİMİ SIZLATTI

KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç, Başbakan'ın "Her kürtaj bir Uludere'dir" açıklamalarına sert tepki gösterdi. Akkoç, "Bu açıklama içimi sızlattı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Her kürtaj bir Uludere' dir" açıklamalarının yankıları halen devam ederken, KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

HANGİ MAKSATLA OLURSA OLSUN KÖTÜ BENZETME

KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç, kürtajın doğması istenmeyen ve henüz canlanmamış bir ceninin yok edilmesi olduğunu belirterek, "Uludere ile nasıl ilişkilendirilir ki? Ben anlamadım. Bu benzetme içimi sızlattı. Uludere'de can veren canlar istenmeyen bebeklere mi benzetildi? Bilmiyorum gerçekten. Hangi maksatla olursa olsun kötü bir benzetme

KÜRTAJ VE ULUDERE ARASINDA İLİŞKİ KURAMIYORUM

KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç, "Ben kürtaj ve Uludere arasında ilişki kuramıyorum, kurmaya çalışmayacağım ayrıca. Onun için iki konuyu birbirinden ayırarak cevaplamak istiyorum. Eğer savaş, çatışma bir yol bir yöntem olarak benimsenmişse ve bu yöntemde ısrar ediliyorsa ölümlere de şaşırmamak lazım. Bilerek ya da yanlışlıkla daha çok ölümler göreceğiz gibime geliyor. Çatışmaların son bulmasını sağlamaya yönelik bir yaklaşıma, çabaya ihtiyacımız var. Siyasetçilerin dili ise bundan çok uzak "

DOĞURGANLIK YAŞI 13'E KADAR DÜŞTÜ

KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki kadınların, yüzde 36'si okuryazar değil. Yüzde 79'u yoksulluk sınırında, %39'u açlık sınırında yaşamakta. Yüzde 50'ye yakını 17 yaşından küçük evlendirilmekte. Yüzde 70'i istemediği, tanımadığı biri ile evlendirilmekte. Yüzde 33'ü akraba evliliği yapmakta. Doğurganlık yaşı 13'e kadar düşmekte. Türkçe bilmediği için haklarını öğrenemeyen, hiçbir desteğe ulaşamayan yüz binlerce kadın var. Her dört çocuktan biri cinsel istismar yaşamakta. Evlilik içi tecavüz oranı %48'lere ulaşmakta. Kadınlar cinsel sağlık, üreme sağlığı gibi konulardaki bilgilere ulaşamamakta. Korunma ile ilgili bilgi ve olanaklara ulaşamamaktadır "

SORUMLUSU DEVLETTİR

Akkoç, "Kürtaj yaptıran kadın sayısı artıyorsa sorumlusu "devlet"tir. Devletin kadınların gerçek sorunlarını görmezden gelen politikalarıdır. Hiçbir kadın bilerek isteyerek hamile kalıp kürtaj olmayı planlamaz. Kürtaj bir çözümsüzlük, çaresizlik sonucu gündeme gelen kadınların ruh ve beden sağlıklarına da zarar veren bir yöntemdir. Geçmiş deneyimler yasakların kürtajı engellemediğini, sağlıksız koşullarda, ilkel

yöntemlerle yapılan kürtajların da kadınların hayatlarına mal olduğunu göstermiştir. Yapılacak en etkili çalışma kadınların toplumun eşit bireyleri olmalarını, ruh ve beden sağlıklarına zarar veren hiçbir yönteme başvurmamalarını sağlamak olacaktır. Kadının kendi bedeni, doğurganlığı, ne zaman ve ne şartlarda çocuk doğuracağı üzerinde söz sahibi olması kadının insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Kürtajın yasaklanması veya 4 hafta gibi birçok hamileliğin daha ortaya çıkmadığı bir süreyle sınırlandırılması, devleti bir kere daha kadının insan haklarını ihlal eder duruma sokacaktır " diye konuştu.

 

Güney Doğu Ekspres Gazetesi 

31 Mayıs 2012

Röportaj: Nebahat Akkoç