Basında KAMER

Basında KAMER

Kategoriler

Basında KAMER

Kadın ve Çocukların Ölüm Çığlığı Ankara'dan Duyulmuyor

Kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz güncel, siyasetin konusu olmuyor, olamıyor.


Newroz ve Çözüm Süreci - 20 Mart 2014

Geçen Newroz'dan bu Newroz'a nereden nereye geldik. Bianet sordu Nebahat Akkoç cevapladı. Torbaya doldurulmuş adına da demokratikleşme paketi denen şeyle hiçbir yere varılmaz. Ayrıca yasaların değişmiş olması da sorunları çözmüyor.



Londra'dan Selam Aldık...

Siyahlı Kadınlar Grubu 8 Mart'ta Londra'dan Selam Gönderdiler






Bu Benzetme İçimi Sızlattı

Nebahat Akkoç'un kürtaj konusunda Güneydoğu Ekspres Gazetesi ile yaptığı röportaj. Bu benzetme içimi sızlattı.


Feminizm Nedir Aslında

Bu yazıyı yorucu bir yılın ardından grupça yaptığımız bir haftalık tatil sırasında yazdık. Aslında tatil dediğimiz bir çeşit kamptı.


KA.DER ve KAMER'den Demokratik Açılım İçin Öneriler

KA.DER'den Aydın, Kadınları güçlendirmeden demokratik açılım imkansız KAMER'den Akkoç, Aile içi şiddet ve bütün şiddet türleri birbirleriyle bağlantılı. Şiddet ve demokratikleşme ise yan yana duramaz diyor.


KAMER'den Başbakana Açık Mektup

En büyük sıkıntımız yetki ve sorumluluk sahibi insanların cinsiyet eşitliği konusundaki geleneksel zihniyetleridir. Yıllardır hiç durmadan çalışarak araladığımız kapılar yeniden kapanmaya başladı diye seslendi.



Her Dört Evden Birinde Ensest İlişki Yaşanıyor

Kürt Kadın Kongresi'nde cinsel istismarlarla ilgili çarpıcı açıklamalar KAMER Başkanı Akkoç Doğu ve Güneydoğu Anadolu da her dört evden birinde kızlar ensest cinsel istismara maruz kaldığını söyledi.




Kadının 23 ilde KAMER'i var

KAMER 23 ilde 1500 kadına ulaştı. 200 kadının grup çalışmasına katıldığı Elazığda ağırlıklı talep psikolojik destek. Elazığın KAMER sorumlusu Serpil Kaçar çevre illerde de mücadeleye katılıyor.